Clauzele prezentate sunt clauze internationale, recunoscute în toate unitatile de spalatorie si curatatorie chimica.

Simbolurile folosite la marcarea caracteristicilor:

material sintetic sau din amestec cu fibre sintetice
obiect uzat peste 30% sau rupt ciupit, etc.
prestatie fara garantie
material pătat
retur

 

  1. Curatarea/spalarea obiectelor care nu au atasate etichetecu instructiuni de intretinere din partea producatorului, se executa pe raspunderea clientului.
  2. Daca obiectele predate îsi modifica dimensiunile sau se deterioreazadin cauza unor vicii ascunse (ex: defectiuni provenite din insuficienta rezistenta a tesaturii si a cusaturii, din insuficienta rezistenta a colorantilor etc) constatate de pesonalul unitatii, aceasta este absolvita de orice raspundere.
  3. Unitatea nu raspunde de bunurile uitate in buzunare.
  4. Nu raspundem de nasturi sau de chei de fermoar.
  5. Curatarea articololor din blana sau pielese executa fara garantie, pe raspunderea clientului (exista riscul ca pielea sa se decoloreze daca culoarea nu a fost fixate corespunzator de catre producator, obiectele din piele se pot decolora in zonele cu uzura pronuntata (gat, maneci, buzunare), pot aparea pete de sub vopsea; articolele din piele sau blana pot avea parti lipite care se dezlipesc in procesul de curatare).
  6. Curatarea/spalarea rochiilor de gala sau de mireasase executa fara garantie pe raspunderea clientului (exista riscul ca aplicatiile sau decoratiunile sa se topeasca, sa se dezlipeasca sau sa cada).
  7. In caz de pierdere sau deteriorare a obiectului din vina prestatoruluiacesta trebuie sa despagubeasca clintul cu 70% din valoarea de piata a obiectului dar nu mai mult de 5 ori valoarea prestatiei. In ceea ce priveste uzura, ambele parti recunosc in principiu o uzura de 30% pentru orice obiect predate.
  8. Restituirea produselorface numai in urma prezentarii bonului de comanda original.
  9. Obiectele neridicate in termen de 6 luni se considera abandonate.
  10. Eventualele obiectiunitrebuie facute in momentul ridicarii obiectelor, reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.